Het Nederlands Kampioenschap Hutcraft!

Wil je bijdragen aan dit event door te sponsoren in middelen of financieel? Neem contact op via rutgerverhagen@gmail.com of doneer een bedrag via deze link: www.gofundme.com

Komende augustus organiseren we het Nederlands Kampioenschap Hutcraft! Dit doen we in samenwerking met onder andere Sportbedrijf Arnhem, diverse andere gemeenten, De Baptist, stichting Elver en andere sponsoren. Tijdens dit N.K is het de bedoeling dat kinderen hutten gaan bouwen in hun eigen leefomgeving. Ze bouwen in de parken, plantsoenen, bossen en tuinen in hun eigen buurt. Bewijs van deelname, waarmee kans wordt gemaakt op toffe prijzen, gebeurt door foto's en filmpjes te uploaden op sociale media (TikTok, Instagram, Facebook) met de #Hutcraft. Deelnemen is helemaal gratis!

  • Voor Tik Tok: #Hutcraft1
  • Voor Instagram: @hutcraft
  • Voor Facebook: @Hutcraft


Kinderen kunnen de gehele maand augustus bouwen aan hun hut, op 31 augustus worden de 10 winnaars bekend gemaakt. Deze 10 winnaars komen met elkaar battelen op zondag 12 september in Arnhem, naast de prijs die ze dan in ontvangst nemen strijden ze die middag om te bepalen wie de absolute Nederlands Kampioen Hutcraft! is.

Op voorhand geven wij 200 houten boxen weg met daarin leskaarten en allerlei materialen die huttenbouwen voor kinderen gemakkelijker maken, de Hutcraftboxen. Deze geven we aan buurtsportcoaches, welzijnswerkers, speeltuinmedewerkers enzovoorts. Zo krijgen zij letterlijk het gereedschap in handen om kinderen het gehele jaar door lekker creatief buiten te laten spelen. De financiering en/ of materialen hiervoor halen we op via Crowdfunding en sponsoren.

Waarom doen we dit? We willen zorgen dat kinderen weer onbekommerd en ouderwets risicovol gaan buitenspelen. Hierbij leren we ze met gereedschap omgaan en met respect voor de natuur in hun eigen omgeving te spelen weer ouderwets buitenspelen!

De enige voorwaarde die we er voor die partijen aan verbinden is dat ze ook daadwerkelijk een of meerdere dagen met kinderen gaan bouwen tijdens hun zomervakantieprogramma en ze deze kinderen helpen met hun filmpjes en foto's om deel te kunnen nemen.

Voor een indruk check het filmpje: 

https://www.youtube.com/watch?v=6aXNqz_aTWA

 

Ben jij een (semi)professionele organisatie (welzijnswerker, speeltuinmedewerker, buurtsportcoach etc) en wil je met groepen kinderen deelnemen aan het NK Hutcraft? Meld je dan aan via de pagina begeleiding. Je kan daar aangeven hoeveel boxen je wilt ontvangen (met een maximum van 10) De enige voorwaarde is dat je gedurende de maand augustus met kinderen hutten gaat bouwen en ze helpt om filmpjes te uploaden. De boxen mag je daarna houden, kunnen ze mooi deel uit maken van je aanbod om kinderen aan het spelen te houden.

Afbeeldingen:Top Top Top Top

©2021 HUTCRAFT | ICT power by ēM-solutions CMS